rahadargandomazar

rahadargandomazar

rahadargandomazar
rahadargandomazar

rahadargandomazar

rahadargandomazar

تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم


تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم

تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم 39 صفحه در قالب Word قابل ویرایش

دانلود تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم

تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم 39
مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم
دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 4171 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 39

توضیحات :

تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم 39 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :
مقدمه:
جلوگیری از تخریب منابع آب و خاک به منظور ایجاد تولید پایدار از جمله مسائل پر اهمیتی است که امروز موضوع اکثر مطالعات صورت گرفته می باشد. از جمله منابع مهم در امر تولید در بخش کشاورزی آب و خاک می باشد که حفاظت از آنها به منظور توسعه کشاورزی پایدار ضروری است. سهم عمده ای از منابع آب و خاک موجود در جهان و کشور ما را منابع متاثر از شوری تشکیل می دهد که ما ناگزیر به استفاده از این منابع هستیم. اراضی کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک به علت بارندگی کم و تبخیر و تعرق زیاد معمولاً با مشکل تجمع املاح در خاک روبرو می باشند، بطوری که حدود ده درصد از کل اراضی دنیا را (8/954 میلیون هکتار) خاکهای تحت تاثیر شوری تشکیل داده است در ایران نیز بالغ بر 15 میلیون هکتار از سطح کشور مبتلا به نمک شوری می باشد ( پوستینی، 1378). مطالعات متعددی نشان داده است که خاکهای مبتلا به درجات مختلف شوری، قلیائیت، و آب ماندگی در ایران مساحتی بالغ بر 25 میلیون هکتار از اراضی تحت آبیاری، دیمزارها و ... را اشغال نموده است. البته نتایج مطالعات انجام گرفته در سالهای اخیر نشان داده که مشکل شوری گسترده تر بوده و داده های بدست آمده از نقشه یک میلیونیم ایران نشان می دهد که اراضی با شوری کم تا متوسط حدود 25 هکتار و اراضی با شوری شدید حدود 5/8 میلیون هکتار را در بر می گیرد. (2000,FAO)
با توجه به اطلاعات فوق، شوری (خاک و آب) را می توان یکی از عوامل مهم محدود کننده تولید در بخش کشاورزی دانست. برای کنترل و کاهش اثرات مخرب ناشی از شوری راهکارهای مختلفی ارائه شده که یکی از آنها بهبود شرایط تغذیه ای گیاه و بهینه سازی آن می باشد. عدم توازن تغذیه ای در گیاهان تحت تاثیر شوری از طرق مختلف بوجود می آید.
این عدم توازن ممکن است در نتیجه اثر شوری بر قابلیت دسترسی از خاک، رقابت در جذب بوسیله گیاه، انتقال و یا توزیع عناصر در داخل گیاه باشد و یا ممکن است بدلیل غیر فعال شدن فیزیولوژیک ( عنصر در گیاه به میزان کافی وجود دارد ولی نمی تواند نقش خود را ایفا کند) یک عنصر خصوصاً در نتیجه افزایش نیاز داخلی گیاه به آن عنصر نیز باشد البته اثر متقابل تغذیه و شوری در محیط رشد گیاه از پیچیدگی زیادی برخوردار است. کودهای شیمیایی خود نمک بوده و اضافه کردن آنها به خاک باید با علم به اثر آنها صورت بگیرد. بطور کلی، با مصرف کودهای ازتی شوری خاک به طوری قابل ملاحظه افزایش می یابد زیرا نمکهای ازتی اولاً حلالیت زیادی دارند و ثانیاً خود موجب حلالیت سایر نمک هایی می گردد که از پیش در خاک بوده اند.
از طرف دیگر در این اراضی شور رشد ریشه محدودتر و توازن عناصر غذایی درمحیط ریشه نیز کامل نیست و تغذیه مناسب می تواند با برقراری توازن تغذیه ای رشد گیاه را توسعه ببخشد ( ملکوتی، 1367).
بنابراین در مواجهه با یک خاک متاثر از شوری باید بتوان سودمندی نسبی اصلاح اراضی و یا کاربرد کودهای شیمیایی و اصلاح شرایط حاصلخیزی خاک را تعیین کرد. مطالعات نشان داده است که اثر مطلوب افزایش مواد غذایی به خاک معمولاً به نوع گیاه، شدت شوری و غلظت اولیه عناصر در خاک بستگی دارد و در غلظتهای متوسط شوری می توان گفت که تحت شرایط تنش برای رسیدن به یک سطح معین تولید نیاز به مصرف مقدار بیشتر از هر یک از عناصر غذایی اصلی (ازت، فسفر و پتاسیم) می باشد. ولی اگر شوری بسیار از هر یک از عناصر اصلی محدودیت رشد باشد خصوصاً در اراضی که غلظت اولیه عناصر غذایی آن مناسب بوده است، افزایش عناصر غذایی تاثیری در افزایش عملکرد ندارد و حتی در مورد برخی از عناصر می تواند اثر کاهنده رشد داشته باشد (Grattan & Griev, 1993).
مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم
ازت و شوری:
ازت در اشکال گوناگون حدود 80% از کل عناصر معدنی جذب شده بوسیله گیاه را تشکیل می دهد (Marschner, 1995). این عنصر در ساختمان بسیاری از مواد آلی گیاهی مانند پروتئین، اسیدهای آمینه، نوکلئوتیدها، آنزیمها، کلروفیل، غشاء سیتوپلاسمی سلول، کلروپلاستها واسیدهای نوکلئیک شرکت دارد ( حق پرست تنها، 1371). بنابراین با توجه به اینکه ازت مستقیماً در میزان عملکرد دخیل است، اثر استرس شوری بر جذب و متابولیسم ازت بسیار مهم می باشد.
کمبود ازت غالباً عامل اصلی محدود کننده رشد در خاکهای زراعی است. از این رو اضافه کردن ازت معمولاً رشد و عملکرد را بدون توجه به وجود و یا عدم وجود تنش شوری توسعه می دهد.
1- شوری در چرخه ازت در خاک، جذب توسط گیاه، انتقال و متابولیسم آن اثر محدود کننده دارد. شوری بطور کلی باعث کاهش فعالیت میکروبی خاک می گردد و به همین علت افزایش شوری باعث کاهش معدنی شدن ترکیبات ازته می شود. مثلاً‌ درگیاهان خانواده بقولات کاهش جذب ازت به کاهش تعداد باکتریهای تثبیت کننده ازت در خاک ربط داده شده است.
2- از طرف دیگر افزایش شوری باعث کاهش جذب ازت و تجمع کلر در گیاه می شود. در اکثر موارد افزایش جذب وتجمع کلر در گیاه همراه با کاهش نیترات در ساقه بوده است (Grattan & Grieve, 1993)، بعضی از محققین کاهش جذب ازت در شرایط تنش شوری را به نقش باز دارنده یونهای سدیم و پتاسیم نسبت می دهند (Aslam et al, 1984).
و برخی دیگر معتقدند که جذب ازت در شرایط شور به علت کاهش تراوائی ریشه کاهش می یابد ( ملکوتی، 1367). بسیاری نیز این کاهش را به اثرات متقابل کلر و نیترات در جذب نسبت می دهند (Bar et al, 1997; feigin et al, 1987; Kafkafi et al, 1982) در حالیکه برخی دیگر این موضوع را مربوط به اثر شوری در کاهش جذب آب می دانند. (Lea-Cox and syversten, 1993).
ظاهراً کاتیونهای همراه یون کلر در میزان کاهش جذب نیترات توسط گیاه موثرند.
در گندم گزارشهای موجود در مورد واکنش جذب ازت به شوری متفاوت است. بعضی کاهش غلظت ازت را گزارش کرده اند. در حالیکه دیگران افزایش آن را در اندامهای گیاه مشاهده نموده اند( پوستینی، 1378).
و...

فهرست مطالب :
عنوان صفحه
مقدمه 1
مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم 4
ازت و شوری 4
میزان مصرف کود 18
انواع کودهای ازته 24
مدیریت مصرف 31
منابع 35

دانلود تحقیق مدیریت مصرف ازت در شرایط شور برای گندم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد